Renkaiden vaihto tapahtuu nopeasti ammattilaisten käsin

Suomessa auton renkaiden vaihto talvirenkaisiin ja kesärenkaisiin on pakollista. Vaikka renkaat voi vaihtaa myös itse, on se useimmiten parasta antaa ammattilaisten suoritettavaksi. Kuten kellot laitteiston korjaaminen, renkaiden vaihto on turvallisinta ja nopeinta ammattilaisen voimin. Autokorjaamojen mekaanikot ovat tottuneita tehtävään ja suoriutuvat työstään nopeasti, eikä sinun tarvitse liata käsiäsi.

Renkaan puhjetessa tien päällä voit myös turvautua ammattilaisten apuun. Autossa on useimmiten vararengas, jonka vaihtamiseen menee ammattimekaanikolla tai tiehuoltopalvelulla vain lyhyt aika. Lähimmän mekaanikon tai korjaamon paikannettuasi ei tarvitse kauaa tuijotella rannekelloa kun apu on jo paikalla. Mikäli autossasi ei ole renkaiden vaihtoon tarvittavia työkaluja, löytyvät ne mekaanikon työkalupakista, ja pian pääset taas matkaan. Sivuiltamme löydät linkit lähimmälle sinua palvelevalle autokorjaamolle, jonka huoltopalvelu auttaa sinua tarvittaessa tien päällä.

Renkaiden kesä- tai talvirenkaiden vaihto kannattaa suorittaa säiden mukaan. Renkaiden vaihtoa varten on määrätty tietyt päivämäärät, mutta turvallisin vaihtoehto on seurata säätiedotuksia ja suunnitella renkaiden vaihto vallitsevan sään mukaan. Ammattimekaanikko osaa renkaiden vaihdon yhteydessä määrittää nopealla silmäyksellä, kuin kelloa vilkaisten, että renkaiden ripustukset ja renkaiden taakse jäävät osat ovat kunnossa.

Osaava mekaanikko osaa myös varmistaa ensimmäisellä kerralla sen, että renkaat tulee asennettua paikoilleen oikeassa pyörimissuunnassa. Mikäli renkaat on asennettu väärin päin, voi se aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Talvirenkaat eivät pidä kunnolla, jos renkaat pyörivät väärään suuntaan, ja nastarenkaiden nastat voivat tippua mikäli renkaat on asennettu väärin. Renkaiden pyörimissuunta on siis yhtä tärkeä kuin kellon sekuntiviisarilla!