Renkaat Itä-Pakilassa

Renkaiden vaihto

Suomen vaativat keliolosuhteet määräävät, että autoissa tulee olla kesä- ja talvirenkaat. Renkaiden tulee toimia erityisesti kun ajetaan märällä, lumisella tai jäisellä tiellä. Ajoneuvoissa tulee olla talvirenkaat joulukuun alusta helmikuun loppuun.

Talvirenkaita on erilaisia ja ne voi olla nastoitetut tai nastattomat kitkarenkaat. Nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai pääsiäisen jälkeiseen maanantaihin. Turvallisuuden takia renkaiden urasyvyys suositus on kaksinkertainen lain vaatimaan verrattuna, eli kesällä 4mm ja talvella 6mm.

Syksyllä on tärkeää varautua renkaan vaihtoon ajoissa, jotta ensilumet ei pääse yllättämään.

Milloin tarvitset renkaanvaihto apua?

Auton renkaiden vaihto on tehtävä vähintään kaksi kertaa vuodessa. Tämä on tehtävä jonka annamme mielellämme ammattilaiselle. Valmistautuessasi tulevaan talveen täytyy autoosi vaihtaa talvirenkaat ja kevät auringon myötä autoon tulee taas vaihtaa kesärenkaat.

Meistä usealla ei ole aikaa tai sopivaa paikkaa missä vaihtaa renkaita ja vuoroaan odottava rengassetti pitää säilyttää jossain. Välttyäksesi vahingoilta vanteissa ja rengaspulteissa, tulee rengaspultit kiristää oikealla momentilla. Oikean momentin käyttö rengaspulteissa helpottaa myös niiden irrottamista.

Renkaat tulisi suojata suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta ja ne ei myöskään tulisi olla alttiina kosteudelle eivätkä liialliselle lämmölle. Myös liuottimet, öljyt, pitkäaikainen varastointi, vääntö, otsoni tai pudotus vahingoittavat renkaita.